Žiedinis kopūstas yra ypač universali daržovė, nustebinanti skoniu tiek žalia, tiek virta, tiek kepta, tiek virta garuose. Vis tik norint išsaugoti daugiausia naudingų savybių, rekomenduojama daržovės nevirti – geriausia naudoti šviežią arba apkepti keptuvėje su trupučiu kokybiško aliejaus, kuris padės geriau pasisavinti riebaluose tirpius vitaminus.
Žiedinių kopūstų pyragas su pilno grūdo speltos miltais ir sūriu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4 iš 1 balso
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 50 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 5 porcijos
Porcijoje 367 kcal

Ingredientai
  

  • 600 g žiedinio kopūsto kalafioro
  • 4 kiaušinių
  • 160 g fermentinio sūrio
  • 120 g speltos miltų pilno grūdo
  • 100 g svogūnų
  • 100 g grietinės
  • 10 g lydyto sviesto
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių
  • rozmarino pagal skonį
  • Himalajų druskos pagal skonį

Paruošimas
 

  • Žiedinį kopūstą padalinti nedideliais žiedynais. Jeigu naudojamas žalias kalafioras, jį reikia apvirti. Jeigu naudojamas šaldytas, jį reikia tik atšildyti.
  • Svogūną smulkiai sukapoti ir pakepinti lydytame svieste kol suminkštės. Į atvėsusius svogūnus įmaišyti rozmariną.
  • Kiaušinius išplakti kartu su grietine, pakepintu svogūnu, įmaišyti baziliko.
  • Atskirame inde išmaišyti miltus, kepimo miltelius, sūrį, druską ir pipirus.
  • Į miltų mišinį supilti kiaušinių plakinį ir gerai išmaišyti.
  • Į tešlą įmaišyti kalafiorus taip, kad visi gabalėliai apsiveltų tešla.
  • Sudėti tešlą į kepimo skardą, išlyginti ir galima apibarstyti juodojo sezamo sėklomis.
  • Pyragą kepti orkaitėje 175⁰C temperatūroje apie 25-30 min. Skanaus!

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 367kcal (18%)Angliavandeniai: 27gBaltymai: 19gRiebalai: 21gSočiosios riebalų rūgštys: 11gCholesterolis: 179mgNatris: 373mgKalis: 496mg (25%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 685µg (86%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 59mg (74%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 20µg (27%)Kalcis: 333mg (42%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 96µg (48%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 35mg (9%)Fosforas: 325mg (46%)Selenas: 16µg (29%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Orkaitėje
Nuotraukos autorė: Sonata Jadeškienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!