Valgydami žiedinį kopūstą gaunate vitamino K, vitamino C, omega-3 riebiųjų rūgščių, o tai padeda apsaugoti arterijas ir kraujagysles nuo apnašų kaupimosi, taip palaikant normalų kraujo spaudimą ir cholesterolio kiekį.
Žiedinis kopūstas su kiaušiniais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 1 žiedinio kopūsto (kalafioro)
- 2 kiaušinių
- laiškinių česnakų
- petražolių
- lydyto sviesto kepimui
Paruošimas
- Rankomis susmulkiname kopūstą.
- Trumpai, vos kelias minutes, patroškiname keptuvėje su vandeniu arba prieš tai pagariname, kaip patogiau.
- Įkaitiname keptuvėje lydytą sviestą ir pakepiname smulkintą kopūstą, įmušame kiaušinius.
- Apibarstome petražolėmis ir laiškiniais česnakais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 233kcal (12%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 16gRiebalai: 13gSočiosios riebalų rūgštys: 5gCholesterolis: 338mgNatris: 241mgKalis: 914mg (46%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 684µg (86%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 130mg (163%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 57µg (76%)Kalcis: 108mg (14%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 192µg (96%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 50mg (13%)Fosforas: 291mg (42%)Selenas: 29µg (53%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Agnė P. Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė