Kopūstuose esančios įvairios medžiagos padeda mažinti cholesterolį lygį kraujyje ir stiprina kraujagyslių sieneles. Taigi valgydami kopūstus vykdote prevenciją širdies ir kraujagyslių ligoms, išimtis, jei šiuo metu turite sutirštėjusį kraują.
Žiedinio kopūsto salotos su pomidorais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g žiedinio kopūsto
- 100 g pomidorų šviežių
- 100 g agurkų
- 1 saujos saulėje džiovintų pomidorų
- petražolių pagal skonį
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Išskaidome kopūstą žiedynais.
- Peiliu susmulkiname pomidorus ir agurkus.
- Daržoves suverčiame į dubenį ir apibarstome smulkintomis petražolėmis.
- Pagardiname druska bei pipirais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 83kcal (4%)Angliavandeniai: 17gBaltymai: 5gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 108mgKalis: 1007mg (50%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 923µg (115%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 114mg (143%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 48µg (64%)Kalcis: 70mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 144µg (72%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 55mg (15%)Fosforas: 137mg (20%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė