B grupės vitaminai, kurių gausu žiediniuose kopūstuose, pripažįstami kaip smegenų veiklai ir vystymuisi būtinos medžiagos.
Žiedinio kopūsto, brokolio kotletukai
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 90 g žiedinio kopūsto (kalafioro)
- 90 g brokolio
- 45 g kiaušinio
- 25 g avižų miltų viso grūdo
- 20 g špinatų
- 10 g svogūno laiškų
- 1 a. š. lydyto sviesto kepimui
- druskos pagal skonį
- prieskonių mėgstamų, pagal skonį
Paruošimas
- Sutarkuojame kalafioro, brokolio žiedynus, pabarstome druska, paliekame pastovėti, nuspaudžiame susikaupusį skystį.
- Mušame kiaušinį.
- Dedame prieskonius.
- Susmulkiname špinatus, svogūnlaiškius.
- Dedame kelis šaukštus miltų (žiūrime pagal masę kiek jų reikia, kad nebyrėtu).
- Formuojame, kepame ant lydyto sviesto.
- Salotos: gūžinė salota, ridikėlis, agurkas, paprika, saliero stiebas, meškiniai česnakai, špinatai, alyvuogių aliejus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 266kcal (13%)Angliavandeniai: 29gBaltymai: 14gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 5gTransriebalai: 1gCholesterolis: 178mgNatris: 218mgKalis: 855mg (43%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 2906µg (363%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 131mg (164%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 224µg (299%)Kalcis: 136mg (17%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 183µg (92%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 93mg (25%)Fosforas: 317mg (45%)Selenas: 26µg (47%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotrauka: Kristinos Valaitienės