Kai šaldytuve nebeturi šviežių daržovių, į pagalbą ateina žalieji smaragdai – saldieji žirneliai. Salotos išjų – man tikras atradimas, teigia recepto autorė.
Žalieji žirneliai turi įspūdingą kiekį skaidulų, kurios yra naudingos virškinimui.
Žaliųjų žirnelių salotos su saulėje džiovintais pomidorais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 15 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 208 kcal

Ingredientai
  

  • 160 g žirnelių žaliųjų
  • 0,5 mėlynojo svogūno
  • 3 saulėje džiovintų pomidorų
  • šlakelio alyvuogių aliejaus, ypač tyro
  • šlakelio citrinos sulčių
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Žirnelius atšildome.
  • Svogūnus ir pomidorus susmulkiname.
  • Visus salotų ingredientus sumaišome kartu ir paliekame skoniams susigulėti, apie 30 min.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 208kcal (10%)Angliavandeniai: 32gBaltymai: 10gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gNatris: 64mgKalis: 683mg (34%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 14g (56%)Vitaminas A: 1278µg (160%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 72mg (90%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 45µg (60%)Kalcis: 60mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 120µg (60%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 70mg (19%)Fosforas: 211mg (30%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos, Vakarienei
Dieta: Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraite
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!