Kai šaldytuve nebeturi šviežių daržovių, į pagalbą ateina žalieji smaragdai – saldieji žirneliai. Salotos išjų – man tikras atradimas, teigia recepto autorė.Žalieji žirneliai turi įspūdingą kiekį skaidulų, kurios yra naudingos virškinimui.
Žaliųjų žirnelių salotos su saulėje džiovintais pomidorais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 160 g žirnelių žaliųjų
- 0,5 mėlynojo svogūno
- 3 saulėje džiovintų pomidorų
- šlakelio alyvuogių aliejaus, ypač tyro
- šlakelio citrinos sulčių
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Žirnelius atšildome.
- Svogūnus ir pomidorus susmulkiname.
- Visus salotų ingredientus sumaišome kartu ir paliekame skoniams susigulėti, apie 30 min.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 208kcal (10%)Angliavandeniai: 32gBaltymai: 10gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gNatris: 64mgKalis: 683mg (34%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 14g (56%)Vitaminas A: 1278µg (160%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 72mg (90%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 45µg (60%)Kalcis: 60mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 120µg (60%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 70mg (19%)Fosforas: 211mg (30%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraite