Žaliuosius grikius galima kelias paras pamirkyti ir valgyti net nevirtus. Galima juos dėti į salotas, ant duonos pabarstyti, galima ir virti ar mati jų miltus. Valgant šiuos grikius, galima sumažinti cukrinio diabeto, kraujagyslių ir širdies ligų, nevaisingumo, skrandžio ligų, inkstų akmenų, akių ligų ar vėžio atsiradimo riziką.
Žaliųjų grikių miltų sausainiai su lazdyno riešutais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 250 g žaliųjų grikių sumaltų iki miltų
- 250 g vandens šilto
- 70 g rudojo cukraus
- 20 g kakavos
- 1 v.š. aliejaus
- žiupsn. kepimo miltelių
- žiupsn. druskos
Paruošimas
- Grikius sumalame iki miltų.
- Visus ingredientus sumaišome, kol gauname grietinės tešlos konsistenciją.
- Šaukštu formuojame sausainį kepimo skardoje.
- Puošiame lazdyno riešutais.
- Kepame 10 min, 170C temperatūroje.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 127kcal (6%)Angliavandeniai: 26gBaltymai: 4gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gNatris: 21mgKalis: 184mg (9%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 25mg (3%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 14µg (7%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 74mg (20%)Fosforas: 101mg (14%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Giedrė Renevė
Ar tiktų skrudintų grikių miltai?
Dėkojame už klausimą. Skrudinti grikiai netiks, nes dėl jų apdorojimo – skrudinimo, jie nebeturi sukibimo, kaip recepte nurodyta, tad reikia žaliuosius grikius.