Žaliuosius grikius galima kelias paras pamirkyti ir valgyti net nevirtus. Galima juos dėti į salotas, ant duonos pabarstyti, galima ir virti ar mati jų miltus. Valgant šiuos grikius, galima sumažinti cukrinio diabeto, kraujagyslių ir širdies ligų, nevaisingumo, skrandžio ligų, inkstų akmenų, akių ligų ar vėžio atsiradimo riziką.
Žaliųjų grikių miltų sausainiai su lazdyno riešutais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
53 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 20 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 10 porcijos
Porcijoje 127 kcal

Ingredientai
  

  • 250 g žaliųjų grikių   sumaltų iki miltų
  • 250 g vandens šilto
  • 70 g rudojo cukraus
  • 20 g kakavos
  • 1 v.š. aliejaus
  • žiupsn. kepimo miltelių
  • žiupsn. druskos

Paruošimas
 

  • Grikius sumalame iki miltų.
  • Visus ingredientus sumaišome, kol gauname grietinės tešlos konsistenciją.
  • Šaukštu formuojame sausainį kepimo skardoje.
  • Puošiame lazdyno riešutais.
  • Kepame 10 min, 170C temperatūroje.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 127kcal (6%)Angliavandeniai: 26gBaltymai: 4gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gNatris: 21mgKalis: 184mg (9%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 25mg (3%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 14µg (7%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 74mg (20%)Fosforas: 101mg (14%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Giedrė Renevė
3.8 6 votes
Patiko? Įvertinkite!