Šaldytos daržovės nors yra pusgaminis, bet rekomenduojama valgyti. Tyrimai rodo, jog tarp šaldytų ir šviežių daržovių nėra didelio skirtumo.
Žaliųjų grikių kotletukai su šaldytomis daržovėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 70 g žaliųjų grikių
- 1/2 svogūno (vidutinio)
- 1 morkos
- 1 kiaušinio
- 120 g šaldytų daržovių mišinio (pvz. brokoliai, morkos, žirneliai)
- 1/2 avokado (vidutinio)
- 1 a.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Per naktį išbrinkiname puodelį žaliųjų grikių.
- Ryte užverdame ir paliekame puode kol atvėsta.
- Supjaustome pusę svogūno, smulkiai sutarkuojame morką.
- Pakepiname juos ir paliekame pravėsti.
- Susmulkiname (sublenderiuojame) grikius ir 1-ą kiaušinį.
- Į masę sudedame kepintas daržoves bei druską su pipirais.
- Drėgnom rankom formuojame kotletukus.
- Kepame karšto oro gruzdintuvėje 190° po 8 min. iš abiejų pusių (arba orkaitėje).
- Šaldytas daržoves pakepiname ant alyvuogių aliejaus ir paprieskuojame.
- Vietoj padažo naudojame šakute sutrintą avokadą.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 598kcal (30%)Angliavandeniai: 81gBaltymai: 21gRiebalai: 26gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 15gTransriebalai: 0.02gCholesterolis: 164mgNatris: 191mgKalis: 1317mg (66%)Skaidulos: 20g (57%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 14639µg (1830%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 0.4µg (16%)Vitaminas C: 26mg (33%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 32µg (43%)Kalcis: 103mg (13%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 168µg (84%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 228mg (61%)Fosforas: 467mg (67%)Selenas: 20µg (36%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Audra Globienė
O kur pagaminimo eiga?
Smagu, kad bandote receptus, gaminimo eiga aprašyta žemiau po ingredientų:)