Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Viso grūdo makaronai su pomidorais
5
iš
3
balsų
Pasiruošimas
5
min.
min.
Gaminimas
10
min.
min.
Iš viso
15
min.
min.
Kategorija
Pietums
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
1
porcijos
Kalorijos
240
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
50
g
makaronų
viso grūdo
▢
1
vnt.
pomidoro
▢
0,5
vnt.
paprikos
▢
3
a.š.
pomidorų pesto
▢
1
šlakelio
alyvuogių aliejaus
▢
1
žiupsn.
laiškinio česnako
Paruošimas
▢
Išverdame makaronus al dente – verdame 3-4 minutėmis trumpiau nei nurodyta ant pakuotės.
▢
Paprikas supjaustome juostelėmis.
▢
Pomidorus supjaustome stambesniais kubeliais.
▢
Į keptuvę įpilame šlakelį aliejaus.
▢
Įdedame smulkintas paprikas ir pomidorus.
▢
Lengvai apkepame 2 min., ne daugiau.
▢
Suberiame virtus makaronus.
▢
Pagardiname pomidorų pesto, laiškiniu česnaku.
▢
Viską gerai išmaišome, kad makaronai tolygiai pasidengtų padažu.
▢
Uždengiame dangčiu ir paliekame 2 min., susidraugauti skoniams.
▢
Viską dar išmaišome ir patiekiame su šviežiomis daržovėmis.
Maistinė vertė
Kalorijos:
240
kcal
Angliavandeniai:
41
g
Baltymai:
8
g
Riebalai:
6
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
1
g
Polinesotieji riebalai:
1
g
Mononesotieji riebalai:
3
g
Cholesterolis:
1
mg
Natris:
143
mg
Kalis:
111
mg
Skaidulos:
1
g
Cukrūs:
1
g
Vitaminas A:
106
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas C:
3
mg
Vitaminas E:
1
mg
Vitaminas K:
2
µg
Kalcis:
42
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
29
µg
Geležis:
2
mg
Manganas:
2
mg
Magnis:
72
mg
Fosforas:
129
mg
Selenas:
37
µg
Cinkas:
1
mg
Kategorija:
Pietums
Dieta:
Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas:
Keptuvėje, Virta