50gaugalinio pieno,nebūtina, bet, jei tešla bus per tiršta – galima pilti augalinio pieno ar įdėti grietinės – pagal norą. O galima ir nieko nedėti, jei sėlenų nebus daug. Planavau iš grietinės padažą daryti, bet man padažo nesinorėjo. Po kepimo pietums sukirtome su vyru po 3 vnt. be nieko. Buvo skanu ir sotu.
20gavižų sėlenų
žiupsneliodruskos
žiupsneliociberžolės,keli gramai, kad būtų geltonesni. Man kai gražu, skaniau valgyti. Tik nepadauginkite, nes apkars.
Galima įpilti augalinio pieno jei tešla per tiršta.
Sutarkuojame kietąjį sūrį. Dalį įmaišome į keksiukus, žiupsnį beriame ant viršaus iki kepimo pabaigos likus 5 min, žiupsnį barstysime lėkštėje kartu su petražolėmis.
Sudedame visą masę į formeles.
Įkaitiname orkaitę iki 200C ir pašauname keksiukus. Tada kaitrą mažiname iki 180C ir kepame 25 min. Kepimo laikas apytikslis ir priklauso nuo orkaitės, formų dydžio.