7v.š.avižų sėlenų, tinka ir baltojo gysločio luobelės ar sėlenėlės, kurios yra smulkesnės už sėlenas, todėl puikiai tinka surišimui. Geriausia rinktis ekologiškas, nes luobelėje daugiausia kaupiasi chemikalai lydyto sviesto formai patepti
80 gcukraus,nerafinuoto (kiekis priklauso nuo skonio, galima ir mažiau). Keisti galite klevų sirupu
1a.š. kepimo miltelių
1a.š. cinamono
Paruošimas
Sėlenas pamerkiame kefyre, pamirkome 20 minučių.
Atskiriame kiaušinio baltymus nuo trynių. Trynius ištriname su cukrumi ar jo pakaitalu, cinamonu, kepimo milteliais.
Varškę partriname šakute į ją sudedame išmirkytas sėlenėles su kefyru, kiaušinių trinių masę ir gerai išmaišome. Galite naudoti maišytuvą (mikserį).
Atskirai išplakame baltymus ir lėtai, jau nebeplakdami, įmaišome į bendrą masę.
Kepimo indą patepame lydytu sviestu. Jei kepame silikoniniame kepimo inde, tai riebalais tepti visai nereikia. Naudojau didelę kepimo formą 40x27x7. Nepripilkite pilnos formos, nes sėlenėlės išpučia apkepą.
Kepame apie 1 valandą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Priklausomai nuo orkaitės, gali užtrukti ilgiau ar trumpiau. Kepame kol paruduoja ir iškepa.
Jei norisi, galima gardinti cinamonu, vanile ar kmynais, kurie tobulai tinka su varške. Patiekti galite su uogomis ir grietine.