Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Turkiška jogurto šaltsriubė
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas
10
min.
min.
Gaminimas
20
min.
min.
Iš viso
30
min.
min.
Kategorija
Sriuba
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
4
porcijos
Kalorijos
180
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
500
g
jogurto
natūralaus, geriausia – turkiško arba graikiško
▢
2
vnt
agurkų
vidutinių
▢
3
šakelės
krapų
▢
3
v. š.
alyvuogių aliejaus
▢
1
skiltelės
česnako
▢
1
a. š.
druskos
▢
1
žiupsn.
mėtų
Paruošimas
▢
Nulupkite agurkus ir supjaustykite į smulkius bei plonus gabalėlius.
▢
Sumaišykite su druska ir palikite, kol ruošime jogurtą.
▢
Įpilkite jogurtą į dubenį. Plakdami įpilkite maždaug stiklinę vandens (pagal mėgstamą tirštumą) ir gerai išmaišykite.
▢
Sudėkite agurkus, traiškytą česnaką, susmulkintus krapus ir mėtas.
▢
Išmaišykite ir paviršių apšlakstykite aliejumi.
▢
Valgykite atšaldytą. Tinka ir į sriubą įmestas ledo gabaliukas.
Maistinė vertė
Kalorijos:
180
kcal
Angliavandeniai:
7
g
Baltymai:
13
g
Riebalai:
11
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
2
g
Cholesterolis:
6
mg
Natris:
629
mg
Kalis:
313
mg
Skaidulos:
1
g
Cukrūs:
5
g
Vitaminas A:
72
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas B12:
1
µg
Vitaminas C:
3
mg
Vitaminas E:
2
mg
Vitaminas K:
14
µg
Kalcis:
152
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
23
µg
Geležis:
1
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
26
mg
Fosforas:
190
mg
Selenas:
12
µg
Cinkas:
1
mg
Kategorija:
Sriuba
Dieta:
Be glitimo
Gaminimo būdas:
Šaldytuve, Šviežia