Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Šviežių burokėlių ir moliūgų salotos su jūros dumbliais
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas
15
min.
min.
Gaminimas
5
min.
min.
Iš viso
20
min.
min.
Kategorija
Salotos
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
2
porcijos
Kalorijos
153
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
200
g
burokėlių
šviežių
▢
200
g
moliūgo
▢
30
g
poro
▢
25
g
jūros dumblių
džiovintų
▢
10
g
sezamo sėklų
▢
2
v.š.
citrinos sulčių
▢
druskos,
pagal skonį
Padažui:
▢
2
a.š.
alyvuogių aliejaus
ypač tyro
▢
2
a.š.
citrinos sulčių
▢
3
g
imbiero šaknies,
tarkuotos
▢
druskos,
pagal skonį
▢
pipirų,
pagal skonį
Paruošimas
▢
Jūros dumblius užmerkiame šiltame vandenyje ir laikome 10-15 minučių.
▢
Burokėlį, moliūgą sutarkuojame plonomis juostelėmis, porą plonai supjaustome.
▢
Išspaudžiame porą šaukštų citrinos sulčių ir jomis pašlakstome sutarkuotas daržoves. Taip pat jas pabarstome druska ir palaikome, kad suminkštėtų.
▢
Kai daržovės suminkštėja dedame viską į lėkštę, ant viršaus pilame padažą ir beriame sezamo sėklas.
Maistinė vertė
Kalorijos:
153
kcal
Angliavandeniai:
22
g
Baltymai:
4
g
Riebalai:
7
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
1
g
Polinesotieji riebalai:
2
g
Mononesotieji riebalai:
4
g
Natris:
151
mg
Kalis:
754
mg
Skaidulos:
4
g
Cukrūs:
11
g
Vitaminas A:
8812
µg
Vitaminas B6:
0.2
mg
Vitaminas C:
24
mg
Vitaminas E:
2
mg
Vitaminas K:
19
µg
Kalcis:
117
mg
Varis:
0.4
mg
Folio rūgštis:
166
µg
Geležis:
3
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
74
mg
Fosforas:
128
mg
Selenas:
3
µg
Cinkas:
1
mg
Kategorija:
Salotos
Dieta:
Diabetui, Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas:
Šviežia