Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Šviežių agurkų salotos su keptomis krevetėmis ir baklažanais
4.5
iš
2
balsų
Pasiruošimas
5
min.
min.
Gaminimas
10
min.
min.
Iš viso
15
min.
min.
Kategorija
Pietums
,
Salotos
,
Vakarienei
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
1
porcijos
Kalorijos
140
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
Agurkų salotoms:
▢
2
agurkų
nedidelių
▢
1
pomidoro
▢
petražolių
pagal skonį
▢
krapų
pagal skonį
▢
bazilikų
pagal skonį
Baklažanams ir krevetėms:
▢
80
g
baklažano
▢
4-5
krevečių
didesnių
▢
1
a.š.
morkų pesto
▢
1
a.š.
lydyto sviesto
arba ypač tyro alyvuogių aliejaus (kepimui)
▢
Provanso žolelių mišinio
sauso, pagal skonį
Paruošimas
Salotos:
▢
Agurkus supjaustome šiaudeliais.
▢
Pomidorus supjaustome kubeliais.
▢
Susmulkiname žalumynus ir viską sumaišome.
Baklažanai ir krevetės:
▢
Smulkiai supjaustome baklažaną.
▢
Keptuvę įkaitiname su lydytu sviestu.
▢
Pagardiname provanso žolelėmis ir suberiame pjaustytą baklažaną.
▢
Maišome ir kepame apie 3 min.
▢
Į keptuvę su lengvai apkeptais baklažanais sudedame krevetes. Krevečių neperkepti.
▢
Pagardiname morkų pesto, išmaišome ir leidžiame susidraugauti skoniams iki 1 min.
Patiekiame su paruoštomis daržovių salotomis.
Maistinė vertė
Kalorijos:
140
kcal
Angliavandeniai:
19
g
Baltymai:
5
g
Riebalai:
6
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
3
g
Polinesotieji riebalai:
1
g
Mononesotieji riebalai:
1
g
Transriebalai:
1
g
Cholesterolis:
17
mg
Natris:
128
mg
Kalis:
1062
mg
Skaidulos:
7
g
Cukrūs:
12
g
Vitaminas A:
1935
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas B12:
1
µg
Vitaminas C:
36
mg
Vitaminas D:
1
µg
Vitaminas E:
1
mg
Vitaminas K:
86
µg
Kalcis:
99
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
101
µg
Geležis:
2
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
78
mg
Fosforas:
151
mg
Selenas:
2
µg
Cinkas:
1
mg
Kategorija:
Pietums
,
Salotos
,
Vakarienei
Dieta:
Vegetariškas
Gaminimo būdas:
Keptuvėje, Šviežia