Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Silkė su šviežiais burokėliais ir morkomis
5
iš
2
balsų
Pasiruošimas
20
min.
min.
Gaminimas
10
min.
min.
Iš viso
30
min.
min.
Kategorija
Pietums
,
Salotos
,
Vakarienei
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
1
porcijos
Kalorijos
279
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
120
g
silkės,
geriausia rinktis Matjes
▢
90
g
burokėlių,
šviežių
▢
90
g
morkų
▢
30
ml
apelsinų sulčių,
šviežiai spaustų
Paruošimas
▢
Burokėlius ir morkas sutarkuojame šiaudeliais. Geriausia tai daryti specialia
tarka
.
▢
Burokėlius užpilame apelsinų sultimis ir paliekame bent 20 min. pasimarinuoti. Jie suminkštės ir taps ypatingai skanūs.
▢
Silkę supjaustome ir užklojame ant tarkuotų burokėlių ir morkų.
▢
Viską dar pašlakstome šviežiai spaustomis apelsinų sultimis.
Maistinė vertė
Kalorijos:
279
kcal
Angliavandeniai:
20
g
Baltymai:
24
g
Riebalai:
11
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
3
g
Polinesotieji riebalai:
3
g
Mononesotieji riebalai:
5
g
Cholesterolis:
72
mg
Natris:
241
mg
Kalis:
1036
mg
Skaidulos:
5
g
Cukrūs:
13
g
Vitaminas A:
15240
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas B12:
16
µg
Vitaminas C:
26
mg
Vitaminas D:
5
µg
Vitaminas E:
2
mg
Vitaminas K:
12
µg
Kalcis:
116
mg
Varis:
0.2
mg
Folio rūgštis:
137
µg
Geležis:
2
mg
Manganas:
0.5
mg
Magnis:
73
mg
Fosforas:
356
mg
Selenas:
45
µg
Cinkas:
2
mg
Kategorija:
Pietums
,
Salotos
,
Vakarienei
Dieta:
Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas:
Šviežia