Sutriname smulkia tarka morką, tinka bet kuri kita kieta daržovė.
Svogūną sutriname arba smulkiai sutarkuojame, šiuo atveju pakepiname.
Į maltą jautieną beriame visas sudėtines dalis, gerai išminkome.
Iš masės formuojame graikinio riešuto dydžio kukulius ir juos sudedame į karšto oro gruzdintuvę paliekant mažus tarpelius, kad nesiliestų vienas su kitu, galima kepti ir orkaitėje.
Kepame karšto oro gruzdintuvėje 200°C – 7-10 min. Tačiau jūs stebėkite, kad neprikeptų, nes laikas priklauso nuo kukuliukų dydžio.
Sriubos gaminimas:
Kol kukuliai kepa sutarkuojame morkas ir supjaustome svogūnus, susmulkiname česnaką.
Arbatinuke užverdame vandenį ir užpilame kryžmai įpjautą pomidorą – blanširuojame ir nulupame.
Į sriubos puodą įpilame kelis šaukštus ypač tyro alyvuogių aliejaus, pakepame svogūnus ir česnakus, kol gražiai pagelsta. Tuomet suberiame morkas ir pomidorą dar trumpai pakepiname maišant.
Įpilame verdančio vandens, sudedame ciberžolę, juoduosius pipirus, druską.
Suberiame konservuotus burokėlius ir iškepusius kukuliukus.
Užverdame, išjungiame ir paliekame skoniams susidraugauti.Jau pateikus, labai tinka pagardinti kalendromis ar petražolėmis bei grietine - nebūtini, bet man skanu.