Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Šalta agurkų sriuba
4.8
iš
4
balsų
Pasiruošimas
5
min.
min.
Gaminimas
50
min.
min.
Iš viso
55
min.
min.
Kategorija
Pietums
,
Sriuba
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
5
porcijos
Kalorijos
392
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
700
ml
kefyro
▢
6
vnt
bulvių
▢
7
vnt
agurkų
▢
1
vnt
avokado
▢
1
saujos
svogūno laiškų
▢
1
saujos
krapų
▢
1
a. š.
kanapių aliejaus
▢
1
skiltelės
česnako
▢
4-5
baziliko lapų
▢
druskos
pagal skonį
Paruošimas
▢
Gerai nuplautas bulvės išverdame pasūdytame vandenyje, kol bulvės pilnai išvirs.
▢
Tada nulupame odelę ir supjaustome.
▢
Į smulkintuvą (blenderį) sudedame supjaustytus agurkus, avokado, svogūno laiškus, krapus, baziliko lapelius ir sutriname iki vientisos masės.
▢
Tada įpilame kefyrą ir pagardiname druska, pipirais ir smulkintais česnakais.
▢
Įpilame į lėkštę, apšlakstome kanapių aliejumi, apibarstome smulkintais svogūnų laiškais ir krapais.
Maistinė vertė
Kalorijos:
392
kcal
Angliavandeniai:
61
g
Baltymai:
12
g
Riebalai:
12
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
4
g
Polinesotieji riebalai:
2
g
Mononesotieji riebalai:
4
g
Cholesterolis:
18
mg
Natris:
105
mg
Kalis:
1659
mg
Skaidulos:
10
g
Cukrūs:
13
g
Vitaminas A:
592
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas C:
64
mg
Vitaminas D:
56
µg
Vitaminas E:
1
mg
Vitaminas K:
36
µg
Kalcis:
252
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
114
µg
Geležis:
3
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
105
mg
Fosforas:
227
mg
Selenas:
1
µg
Cinkas:
1
mg
Kategorija:
Pietums
,
Sriuba
Dieta:
Vegetariškas
Gaminimo būdas:
Šviežia, Virta