Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
porcijos
Smaller
Normal
Larger
Riešutų ir sėklų batonėliai su juoduoju šokoladu
5
iš 1 balso
Pasiruošimas
10
min.
min.
Gaminimas
30
min.
min.
Iš viso
40
min.
min.
Kategorija
Desertai
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
13
porcijos
Kalorijos
155
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
200
g
riešutų,
įvairių - sėklų (šiame receptenaudota sūdyti žemės riešutai, anakardžiai, migdolai ir moliūgų sėklos beinesaldinti kukurūzų dribsniai)
▢
70
g
juodojo šokolado,
rinkitės tą, kuriame yra didesnis kakavos procentas ir truputis pieno - glaistui
▢
60
g
datulių
(šviežių, be kauliukų). Jei jos kietos, pamirkykite vandenyje
▢
2
v.š.
žemės riešutų kremo
▢
1
v.š.
klevų sirupo,
tinka agavų sirupas arba medus
Paruošimas
▢
Riešutus susmulkiname maisto smulkintuvu iki mažų gabalėlių.
▢
Riešutus, riešutų kremą, datules rankų pagalba sumaišome lipnią masę.
▢
Ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos visą masę suspaudžiame rankomis ir dedame kepti apie 30 min. į 150 C įkaitintą orkaitę.
▢
Iškepusius aptepame glaistu (lydytu šokoladu), apibarstome mėgstamomis sėklomis.
Maistinė vertė
Kalorijos:
155
kcal
Angliavandeniai:
11
g
Baltymai:
4
g
Riebalai:
11
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
3
g
Polinesotieji riebalai:
2
g
Mononesotieji riebalai:
6
g
Transriebalai:
0.002
g
Cholesterolis:
0.2
mg
Natris:
14
mg
Kalis:
178
mg
Skaidulos:
2
g
Cukrūs:
5
g
Vitaminas A:
5
µg
Vitaminas B6:
0.1
mg
Vitaminas B12:
0.02
µg
Vitaminas C:
0.1
mg
Vitaminas E:
0.3
mg
Vitaminas K:
1
µg
Kalcis:
19
mg
Varis:
0.3
mg
Folio rūgštis:
11
µg
Geležis:
1
mg
Manganas:
0.5
mg
Magnis:
53
mg
Fosforas:
95
mg
Selenas:
1
µg
Cinkas:
1
mg
Kategorija:
Desertai
Dieta:
Be glitimo, Be pieno produktų, Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas:
Orkaitėje