raudonosios saldžiosios paprikos miltelių,pagal skonį
Paruošimas
Kumato pomidorą supjaustome riekėmis ir išklojame keraminės formos apačią.
Česnaką sutriname, tada sumaišome su aliejumi ir druska bei ištepame krūtinėlę, kad neišsausėtų, pabarstome Provanso žolelėmis ir paprikos milteliais. Jei kepsite šlauneles ar blauzdeles su oda – aliejaus nereikia, pakaks riebalų iš odelės. Pomidorų niekuo negardinau, kepant nuo vištienos didelė dalis prieskonių persikėlė į pomidorus.
Vištieną sudedame ant pomidoro riekelių. Krūtinėlės nepjausčiau, nes didelis gabalas sultingesnis išlieka.
Ant viršaus sudedame vyšninius pomidorus. Tik būtinai juos perpjaukite ar bent šakute pomidoriukus subadykite. Aš to nepadariau, todėl sproginėjo ir po kepimo stipriai valyti orkaitę reikėjo. Tai jūs iš mano klaidų pasimokykite ir jų išvenkite! Beje, galite naudoti ir vienos rūšies pomidorus, didelius ar mažus. Juos suberkite ant viršaus. Pomidorai ir yra tas slaptas ingredientas, kad vištiena nebūtų sausa.
Įkaitiname orkaitę iki 200 °C ir kepame 20 minučių. Viskas! Traukiam ir skaniai ragaujame.