Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Nesaldus varškės apkepas su smidrais ir cukinijomis
5
iš 1 balso
Pasiruošimas
10
min.
min.
Gaminimas
30
min.
min.
Iš viso
40
min.
min.
Kategorija
Pietums
,
Vakarienei
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
2
porcijos
Kalorijos
335
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
250
g
varškės
▢
4
kiaušinių
▢
150
g
cukinijos
▢
80
g
smidrų
▢
1
v.š.
lydyto sviesto
▢
druskos,
pagal skonį
▢
čili pipirų,
pagal skonį
Paruošimas
▢
Sutarkuojame cukiniją burokine tarka, pabarstome druska. Paliekame pastovėti ir nusunkiame susidariusį skysčio perteklių.
▢
Į maisto smulkintuvą sudedame varškę, kiaušinius ir sutriname iki vienalytės masės.
▢
Į masę įmaišome cukinijos tarkius ir smulkiai supjaustytus smidrus, pagardiname prieskoniais.
▢
Gautą masę sukrečiame į lydytu sviestu pateptą kepimo formą ir kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių, kol apkepas gražiai iškeps.
Maistinė vertė
Kalorijos:
335
kcal
Angliavandeniai:
9
g
Baltymai:
27
g
Riebalai:
21
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
10
g
Polinesotieji riebalai:
2
g
Mononesotieji riebalai:
6
g
Transriebalai:
0.04
g
Cholesterolis:
368
mg
Natris:
545
mg
Kalis:
530
mg
Skaidulos:
2
g
Cukrūs:
6
g
Vitaminas A:
1107
µg
Vitaminas B6:
0.4
mg
Vitaminas B12:
1
µg
Vitaminas C:
16
mg
Vitaminas D:
2
µg
Vitaminas E:
2
mg
Vitaminas K:
20
µg
Kalcis:
175
mg
Varis:
0.2
mg
Folio rūgštis:
95
µg
Geležis:
3
mg
Manganas:
0.2
mg
Magnis:
40
mg
Fosforas:
423
mg
Selenas:
40
µg
Cinkas:
2
mg
Kategorija:
Pietums
,
Vakarienei
Dieta:
Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas:
Orkaitėje