Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Naminis varškės sūris iš rūgpienio ir saldaus pieno
4.9
iš
9
balsų
Pasiruošimas
10
min.
min.
Gaminimas
1
hour
val.
Kategorija
Užkandžiai
,
Vakarienei
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
12
porcijos
Kalorijos
153
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
2
l
rūgpienio
2,5% riebumo
▢
1
l
pieno
3,5% riebumo
▢
1
a.š.
druskos
▢
kmynų
pagal skonį
Paruošimas
▢
Į pieną suberiame kmynus ir druską
▢
Pieną užverdame dideliame puode, vis pamaišydami.
▢
Kai tik užverda, sumažiname kaitrą ir po truputį maišant supilame rūgpienį.
▢
Ant nedidelės kaitros vis pamaišydami kaitiname, kol pradeda varškė skirtis nuo skysčio (vėl užvirti nereikia).
▢
Kai susidaro varškė ir lieka geltonas skystis, supilame į sūrmaišį ir paliekame nuvarvėti.
▢
Vėliau, masei atvėsus, ją reikia stipriai prislėgti ir padėti į šaldytuvą nakčiai.
Maistinė vertė
Kalorijos:
153
kcal
Angliavandeniai:
12
g
Baltymai:
8
g
Riebalai:
8
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
5
g
Polinesotieji riebalai:
1
g
Mononesotieji riebalai:
2
g
Cholesterolis:
25
mg
Natris:
301
mg
Kalis:
332
mg
Skaidulos:
1
g
Cukrūs:
13
g
Vitaminas A:
406
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas B12:
1
µg
Vitaminas C:
1
mg
Vitaminas D:
3
µg
Vitaminas E:
1
mg
Vitaminas K:
1
µg
Kalcis:
284
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
13
µg
Geležis:
1
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
25
mg
Fosforas:
211
mg
Selenas:
9
µg
Cinkas:
1
mg
Kategorija:
Užkandžiai
,
Vakarienei
Dieta:
Low Salt
Gaminimo būdas:
Šaldytuve