Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Naminis keptų morkų ir anakardžių pesto padažas
5
iš
3
balsų
Pasiruošimas
5
min.
min.
Gaminimas
15
min.
min.
Iš viso
20
min.
min.
Kategorija
Padažai
,
Užtepėlės
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
8
porcijos
Kalorijos
85
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
3
morkų
▢
saujos
anakardžių riešutų
▢
3
v.š.
alyvuogių aliejaus
ypač tyro
▢
2
v.š.
kietojo sūrio
▢
3
skiltelių
česnako
▢
druskos
pagal skonį
▢
čili dribsnių
pagal skonį
Paruošimas
▢
Morkas supjaustome per puse išilgai.
▢
Pagardiname druska, apšlakstome alyvuogių aliejumi.
▢
Sudedame į kepimo skardą, kepame 8 minutes, 180C orkaitėje (morkos lieka dar kietos, bet toks pakepimas suteikia joms išskirtinį skonį).
▢
Anakardžių riešutus lengvai apkepiname keptuvėje.
▢
Visas sudedamąsias dalis susmulkiname smulkintuvu su S formos peiliais.
▢
Padažo tirštumą reguliuojame alyvuogių aliejumi.
Maistinė vertė
Kalorijos:
85
kcal
Angliavandeniai:
4
g
Baltymai:
1
g
Riebalai:
7
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
1
g
Polinesotieji riebalai:
1
g
Mononesotieji riebalai:
5
g
Cholesterolis:
2
mg
Natris:
35
mg
Kalis:
104
mg
Skaidulos:
1
g
Cukrūs:
1
g
Vitaminas A:
3840
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas B12:
1
µg
Vitaminas C:
2
mg
Vitaminas D:
1
µg
Vitaminas E:
1
mg
Vitaminas K:
8
µg
Kalcis:
22
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
5
µg
Geležis:
1
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
14
mg
Fosforas:
40
mg
Selenas:
1
µg
Cinkas:
1
mg
Kategorija:
Padažai
,
Užtepėlės
Dieta:
Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas:
Orkaitėje