Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Moliūgas, įdarytas pievagrybiais ir lęšių mišiniu
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas
2
val.
val.
Gaminimas
40
min.
min.
Iš viso
2
val.
val.
40
min.
min.
Kategorija
Pietums
,
Vakarienei
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
2
porcijos
Kalorijos
344
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
1
moliūgo
nedidelio
▢
30
g
raudonų lęšių
▢
30
g
juodų lęšių
▢
60
g
pievagrybių
▢
50
g
poro
▢
1
v.š.
pomidorų pastos
▢
1
a.š.
sviesto
▢
šlakelio
alyvuogių aliejaus
▢
žiupsn.
kario prieskonių
▢
žiupsn.
pipirų
▢
žiupsn.
aitriųjų pipirų
Paruošimas
▢
Išskobiame moliūgą.
▢
Apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame 180°C orkaitėje apie 20 min.
▢
Kelias valandas mirkytus lęšius užverdame ir paliekame brinkti.
▢
Keptuvėje apkepame porą ir pievagrybius.
▢
Suberiame virtus lęšius.
▢
Pagardiname prieskoniais ir pomidorų pasta, viską išmaišome.
▢
Paruoštą įdarą sudedame į moliūgą ir kepame dar 10-15 min. orkaitėje.
Maistinė vertė
Kalorijos:
344
kcal
Angliavandeniai:
67
g
Baltymai:
16
g
Riebalai:
6
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
2
g
Polinesotieji riebalai:
1
g
Mononesotieji riebalai:
2
g
Transriebalai:
1
g
Cholesterolis:
5
mg
Natris:
97
mg
Kalis:
2687
mg
Skaidulos:
12
g
Cukrūs:
22
g
Vitaminas A:
58506
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas B12:
1
µg
Vitaminas C:
69
mg
Vitaminas D:
1
µg
Vitaminas E:
8
mg
Vitaminas K:
23
µg
Kalcis:
182
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
204
µg
Geležis:
9
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
114
mg
Fosforas:
411
mg
Selenas:
7
µg
Cinkas:
3
mg
Kategorija:
Pietums
,
Vakarienei
Dieta:
Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas:
Orkaitėje