Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kopūstų sriuba su šonkauliukais
5
iš
2
balsų
Pasiruošimas
10
min.
min.
Gaminimas
20
min.
min.
Iš viso
30
min.
min.
Kategorija
Pietums
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
3
Kalorijos
175
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
500
g
kopūsto
▢
200
g
kiaulienos šonkauliukai
▢
1
vnt.
svogūno
▢
5
v. š.
raugintų kopūstų
▢
1
a. š.
lydyto sviesto
▢
0,5
g
baziliko
džiovinto
▢
0,5
g
raudonėlio
▢
2
g
persilado
▢
2
g
citrinpipirių
▢
0,5
g
druskos
Paruošimas
▢
Užkaičiame puode vandenį ir sumetame virti nuplautus šonkauliukus.
▢
Tuo tarpu supjaustome svogūną ir pakepiname ant lydyto sviesto.
▢
Į keptuvę keliauja šviežias kopūstas, bei šiek tiek raugintų kopūstų (5 dideli šaukštai). Viską pakepiname apie 5 min ant pakankamai karštos ugnies.
▢
Keptuvės turinys keliauja į puodą su šonkauliukais. Kopūstų neperverdame, paliekame traškius.
▢
Sudedame prieskonius: džiovintą baziliką, raudonėlį, persiladą, citrinpipirius ir druską.
Maistinė vertė
Kalorijos:
175
kcal
Angliavandeniai:
10
g
Baltymai:
9
g
Riebalai:
11
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
4
g
Polinesotieji riebalai:
2
g
Mononesotieji riebalai:
4
g
Transriebalai:
0.1
g
Cholesterolis:
38
mg
Natris:
146
mg
Kalis:
406
mg
Skaidulos:
4
g
Cukrūs:
5
g
Vitaminas A:
185
µg
Vitaminas B6:
0.5
mg
Vitaminas B12:
0.2
µg
Vitaminas C:
61
mg
Vitaminas D:
1
µg
Vitaminas E:
0.5
mg
Vitaminas K:
129
µg
Kalcis:
79
mg
Varis:
0.1
mg
Folio rūgštis:
73
µg
Geležis:
1
mg
Manganas:
0.3
mg
Magnis:
29
mg
Fosforas:
110
mg
Selenas:
11
µg
Cinkas:
1
mg
Kategorija:
Pietums
Gaminimo būdas:
Keptuvėje