Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kopūstų salotos su česnaku ir mėtomis
5
iš 1 balso
Pasiruošimas
5
min.
min.
Gaminimas
10
min.
min.
Iš viso
15
min.
min.
Kategorija
Salotos
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
2
porcijos
Kalorijos
332
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
450
g
kopūsto
▢
3
svogūnų
pavasarinių, baltos dalies ir svogūnų laiškų
▢
4
v. š.
mėtų lapų
▢
3
v. š.
alyvuogių aliejaus
šalto spaudimo
▢
3
v. š.
citrinos sulčių
šviežiai spaustų
▢
1
skiltelė
česnako
▢
0,5
g
jūros druskos
Paruošimas
▢
Susmulkinti kopūstą, svogūnus ir mėtas.
▢
Salotinėje sumaišyti išspaustą česnaką, druską, citrinos sultis, aliejų, įdėti mėtas su svogūnais ir gerai išmaišyti.
▢
Po to galima įdėti smulkintą kopūstą, bet ne viską iš karto. Geriausia įdėti po kelias saujas vienu metu ir gerai išmaišyti.
▢
Laikyti šaldytuve iki patiekimo. Šaldytuve salotas galima laikyti iki 48 val. Skanaus!
Maistinė vertė
Kalorijos:
332
kcal
Angliavandeniai:
35
g
Baltymai:
5
g
Riebalai:
22
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
3
g
Natris:
166
mg
Kalis:
836
mg
Skaidulos:
8
g
Cukrūs:
16
g
Vitaminas A:
2647
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas C:
154
mg
Vitaminas E:
3
mg
Vitaminas K:
99
µg
Kalcis:
153
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
78
µg
Geležis:
3
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
55
mg
Fosforas:
115
mg
Selenas:
2
µg
Cinkas:
1
mg
Kategorija:
Salotos
Dieta:
Be glitimo
Gaminimo būdas:
Šviežia