300glydekosarba kitos mėgstamos baltos jūrinės žuvies filė
3morkų
1paprikos,geltonos
1paprikos,raudonos
1brokolio,nedidelio
kmynųpagal skonį
čiobreliųpagal skonį
bazilikųpagal skonį
Marinatui:
0,5citrinos sulčių
pipirųpagal skonį
česnakopagal skonį
lauro lapųpagal skonį
Paruošimas
Paruošiame marinatą: išspaustas citrinos sultis sumaišome su prieskoniais, dedame lauro lapą. Marinatu apšlakstome jūros lydeką ir palaikome šaldytuve apie valandą.
Kol žuvis marinuojasi, ruošiame daržoves. Plonomis juostelėmis arba kubeliais supjaustome paprikas.
Griežinėliais arba šiaudeliais supjaustome morkas.
Brokolį išskirstome žiedynėliais ir juos padaliname į dvi ar tris dalis.
Prieš kepant žuvį pašlakstome šaukšteliu lydyto sviesto.
Į skardą sudedame žuvį ir daržoves.
Pasirinkame programą „kepimas garuose“ ir gaminame 95laipsnių karštyje bei 100 proc. drėgmėje apie 30 min., antroje lentynoje nuo apačios.
Kitas šio patiekalo ruošimo būdas – pakepti žuvį ant grilio ar orkaitės grotelių. Likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos, suberti daržoves ir kartu dar šiek tiek pakepti. Skaniausia ir sveikiausia, kai daržovės išlieka traškios.