200grikotos sūrio, 45% riebumo. Jei norisi liesiau, maišykite su pertrinta varške, geriau saldaus pieno, nes kitaip bus rūgštoka ir norėsis saldinti. Sūris – riebus, tad nepadauginkite porcijų.
2nektarinų
2persikų. Galima rinktis 1 ar naudoti abrikosus – bus vieno kąsnio užkandis. Įdomumo dėlei kepiau ir persikus, ir nektarinus. Mūsų šeimos nuomonės išsiskyrė, man labiau patiko nektarinai, nes stangresni ir saldesni liko, o vyrui – labiau persikai, dėl švelnesnės tekstūros
30gpistacijų riešutų,lukštentų. Kol kepė, peilio plokščiąją puse patraiškiau ir ištraukusi iš gruzdintuvės jais vaisius pabarsčiau jau lėkštėje.
Paruošimas
Nuplauname persikus ir nektarinus, perpjauname per pusę. Sudėtingiausia viso proceso dalis – iš sunokusio persiko išimti kauliuką ir vaisiaus nesutraiškyti.
Užtepame rikotos.
Dedame į karšto oro gruzdintuvę ir kepame +190 C 8 minutes. Gali reikėti keliomis minutėmis ilgiau ar trumpiau, priklausomai nuo vaisiaus dydžio ir sunokimo laipsnio.
Dedame į lėkštę, barstome traiškytais riešutais ir valgome! Šis užkandis skanus ir karštas, ir šaltas, jei tik nesuvalgysite iškarto.