28gšviežio imbiero, (nulupto), naudojau šviežią, bet galite naudoti ir džiovintą ,tik mažesnį kiekį
1v.š.sezamų aliejaus, (15 g/ml), naudojau skrudintų sezamų, man skaniau
3-4vnt.laiškinių svogūnų stiebelių (20 g)
½a.š.druskos(3 g), galite dėti ir daugiau
¼a.š.juodųjų pipirų (1-2 g)
1skiltelėsčesnako (3 g)
1-2 griežinėlių čili pipirų (neprivaloma) arba 0.5 -1 g čili pipirų dribsnių (juos ir naudojau)
šlakeliocitrinos sulčių,šviežiai spaustų, jas pilame jau patiekus sriubą
Paruošimas
Atšildome kalmarų žiedus šaldytuve. Jei ruošite vakarienę, dieną prieš iš šaldiklio perkelkite į šaldytuvą.
Imbierą ir česnaką supjaustome plonomis plokštelėmis.
Sumaišome druską, pipirus, imbierą, česnaką su sezamo aliejumi. Tuomet juos supilame į kalmarus ir sumaišome. Paliekame pasimarinuoti 5-10 min.
Tuo metu įjungiame orkaitę ar karšto oro gruzdintuvę garų režimu. Aš kepiau garinėje orkaitėje. Bet turiu ir karšto oro gruzdintuvę su garų režimu, ten gaminimas būtų identiškas. Jei neturite tokių įrenginių, rinkitės virimą.
Svogūnų laiškus supjaustome 5 cm ilgio gabalėliais.
Du trečdalius svogūnų laiškų sudedame į nedidelį karščiui atsparų indą, tuomet dedame kalmarus ir likusius svogūnų laiškus.
Garuose prie +99 C patiekalą verdame 5 min. Talpa prisipildys vandens – tad gaunasi – kalmarų sriuba. Patiekiame tame pačiame inde, kuriame kepėme. Svarbu. Vos ištraukus, patiekalą dedame ant stalo, laukiame, kol pravės ir valgome. Ilgiau karštyje palaikyti kalmarai taps guminiai! O juk norisi minkštučių.