Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kakavinis tortas su varškės kremu – be miltų
5
iš 1 balso
Pasiruošimas
20
min.
min.
Gaminimas
30
min.
min.
Iš viso
50
min.
min.
Kategorija
Desertai
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
5
porcijos
Kalorijos
160
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
Pagrindui:
▢
2
bananų
gerai prinokusių
▢
2
kiaušinių
▢
4
v.š.
kakavos
kokybiškos
▢
1
a.š.
kepimo miltelių
arba nugesintos sodos
Kremui:
▢
300
g
varškės
▢
100
g
graikiško jogurto
▢
1
v.š.
medaus
arba pagal skonį
Paruošimas
▢
Pagrindui skirtus produktus sudedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės.
▢
Paruoštą masę pilame į kepimo formą ir kepame apie 10 min., iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
▢
Iškepusį pagrindą išimame iš orkaitės, atvėsiname ir perpjauname į 2-3 dalis.
▢
Varškę su jogurtu ir medumi taip pat sutriname maisto smulkintuvu.
▢
Ant vieno pagrindo dalies tepame varškės kremą, vėl dedame pagrindą, vėl kremą, taip susluoksniuojame tortą, viršutinė dalis turi būti varškės kremas.
▢
Paruoštą tortą dedame kelioms valandoms ar nakčiai į šaldytuvą sustingti.
Maistinė vertė
Kalorijos:
160
kcal
Angliavandeniai:
20
g
Baltymai:
12
g
Riebalai:
5
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
2
g
Polinesotieji riebalai:
0.5
g
Mononesotieji riebalai:
1
g
Transriebalai:
0.01
g
Cholesterolis:
77
mg
Natris:
307
mg
Kalis:
347
mg
Skaidulos:
3
g
Cukrūs:
12
g
Vitaminas A:
210
µg
Vitaminas B6:
0.3
mg
Vitaminas B12:
1
µg
Vitaminas C:
4
mg
Vitaminas D:
0.4
µg
Vitaminas E:
0.3
mg
Vitaminas K:
0.4
µg
Kalcis:
137
mg
Varis:
0.2
mg
Folio rūgštis:
28
µg
Geležis:
1
mg
Manganas:
0.3
mg
Magnis:
42
mg
Fosforas:
215
mg
Selenas:
14
µg
Cinkas:
1
mg
Kategorija:
Desertai
Dieta:
Low Fat
Gaminimo būdas:
Orkaitėje, Šaldytuve