1jūrinės lydekosar panašios neišraiškingo skonio jūrinės žuvies, geriausia nešaldytos. Galima naudoti visą arba filė.
1stiklinėsdaržovių sultinio
70gpankolio
50gsaldžiosios paprikosgeriausia raudonos
50gpomidoro
20ggražgarsčiųrukolos
5galiejaus
2gčesnako
druskospagal skonį
pipirųpagal skonį
Paruošimas
Supjaustome pankolį griežinėliais, papriką padaliname į 4-6 dalis.
Įkaitiname keptuvėje aliejų, suberiame pankolio gabalėlius ir pakepiname 1-2 minutes.
Sudedame papriką ir toliau pamaišydami kepame 4-5 minutes.
Kol daržovės kepa, nublanširuojame pomidorą: apipilame verdančiu vandeniu ir palaikius minutę ištraukiame bei nulupame odelę, tuomet supjaustome ir pašaliname sėklas su skysčiu, susmulkiname kubeliais.
Pakepintas daržoves sudedame į kepimo formą. Tolygiai, pagal žuvies dydį paskirstome paprikos skilteles ant viršaus pasistengiam iškelti pankolio gabalėlius.
Žuvį išvalome ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.
Ant paskleistų pakeptų daržovių uždedame žuvį.
Susmulkintą pomidorą suberiame į keptuvę kurioje prieš tai kepėme daržoves, kartu suberiame česnaką. Patroškiname, maišydami apie 4-5 minutes.
Prieš pabaigą supilame vyną ar daržovių sultinį, druską, pipirus ir dar paliekame 2 minutes pribręsti.
Pagamintą pomidorų padažą užpilame ant žuvies viršaus, kepimo formą uždengiame dangčiu bei pašauname iki +200C įkaitintą orkaitę. Kepame 35-45 minučių.