Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Grikių makaronai su baklažanu imbieru ir čili
5
iš 1 balso
Pasiruošimas
15
min.
min.
Gaminimas
15
min.
min.
Iš viso
30
min.
min.
Kategorija
Pietums
,
Pusryčiams
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
1
porcijos
Kalorijos
391
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
100
g
baklažanų
▢
70
g
grikių makaronų
▢
60
g
cukinijos
▢
2
a.š.
sojos padažo
▢
saujos
svogūnlaiškių
▢
saujos
špinatų
▢
1
skiltelės
česnako
▢
pipirų mišinio
pagal skonį
▢
čili pipirų
pagal skonį
▢
imbiero
pagal skonį
▢
kokosų aliejaus
kepimui
▢
vandens
pagal poreikį
Paruošimas
▢
Keptuvėje apkepame juostelėmis plaustytą baklažaną, svogūnus, čili pipirą bei imbierą, apie 3-5 minutes uždengus keptuvės dangtį.
▢
Supilame sojos padažą su vandeniu (sojos padažo nepadauginame, nes bus labai sūru) ir uždengus dangtį patroškiname, kol skystis išgaruoja.
▢
Kol baklažanai troskinasi Išsiverdame makaronus.
▢
Iš cukinijų padarome makaronus ar supjaustome jas juostelėmis.
▢
Kai išgaruoja skystis, sudedame smulkintus špinatus bei baklažanus pagardiname pipirais ir šlakeliu aliejaus. Viską gerai išmaišome.
▢
Paruoštas cukinijas sumaišome su grikių makaronais ir dedame į lėkštę. Ant viršaus sudedame paruoštus baklažanus.
▢
Prieš valgant viską pagardiname smulkintais svogūnų laiškais ir čili pipirais.
Maistinė vertė
Kalorijos:
391
kcal
Angliavandeniai:
63
g
Baltymai:
13
g
Riebalai:
11
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
8
g
Polinesotieji riebalai:
1
g
Mononesotieji riebalai:
1
g
Natris:
708
mg
Kalis:
762
mg
Skaidulos:
7
g
Cukrūs:
7
g
Vitaminas A:
2976
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas C:
24
mg
Vitaminas E:
1
mg
Vitaminas K:
154
µg
Kalcis:
73
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
111
µg
Geležis:
3
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
93
mg
Fosforas:
216
mg
Selenas:
46
µg
Cinkas:
2
mg
Kategorija:
Pietums
,
Pusryčiams
Dieta:
Low Calorie
Gaminimo būdas:
Keptuvėje, Virta