Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Gaivus jogurtinis tortas su braškėmis ir šilauogėmis
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas
30
min.
min.
Gaminimas
20
min.
min.
Iš viso
50
min.
min.
Kategorija
Desertai
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
12
porcijos
Kalorijos
170
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
Biskvitui:
▢
2
kiaušinių
▢
3
v.š.
speltos miltų
pilno grūdo
▢
2
v.š.
graikiško jogurto
▢
1
v.š.
kakavos
Jogurto masei:
▢
1
kg
graikiško jogurto
▢
250
ml
pieno
▢
150
g
braškių
▢
150
g
šilauogių
▢
100
g
juodojo šokolado
(75%)
▢
1
banano
▢
3,5
v.š.
želatinos
▢
2
v.š.
chia sėklų
išbrinkintų vandenyje
▢
1
v.š.
stevijos
skystos, galima keisti kitu saldikliu
Paruošimas
▢
Biskvitui skirtus produktus gerai sumaišyti kartu, sudėti į kepimo formą ir kepti 180 °C orkaitėje, apie 20-25 min.
▢
Iškepusį biskvitą atvėsinti ir supjaustyti kubeliais.
▢
Želatiną užpilti vandeniu ir pabrinkinti 20 min.
▢
Jogurtą sumaišyti su pienu, įpilti steviją, pašildytą, ištirpintą želatiną, sutrupintą šokoladą, pjaustytas braškes, šilauoges ir biskvitą bei viską išmaišyti.
▢
Gautą masę supilti į formą ir dėti į šaldytuvą keletui valandų ar per naktį.
Maistinė vertė
Kalorijos:
170
kcal
Angliavandeniai:
17
g
Baltymai:
14
g
Riebalai:
6
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
3
g
Polinesotieji riebalai:
1
g
Mononesotieji riebalai:
2
g
Transriebalai:
0.01
g
Cholesterolis:
34
mg
Natris:
56
mg
Kalis:
302
mg
Skaidulos:
3
g
Cukrūs:
9
g
Vitaminas A:
97
µg
Vitaminas B6:
0.1
mg
Vitaminas B12:
1
µg
Vitaminas C:
9
mg
Vitaminas D:
0.4
µg
Vitaminas E:
0.3
mg
Vitaminas K:
3
µg
Kalcis:
149
mg
Varis:
0.3
mg
Folio rūgštis:
17
µg
Geležis:
2
mg
Manganas:
0.4
mg
Magnis:
46
mg
Fosforas:
206
mg
Selenas:
14
µg
Cinkas:
1
mg
Kategorija:
Desertai
Dieta:
Low Fat
Gaminimo būdas:
Orkaitėje, Šaldytuve