Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Gaivus desertas su braškėmis
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas
15
min.
min.
Gaminimas
3
val.
val.
Iš viso
3
val.
val.
15
min.
min.
Kategorija
Desertai
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
12
porcijos
Kalorijos
191
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
1
l
kefyro
▢
400
ml
grietinėlės
35% riebumo
▢
150
g
braškių
▢
30
g
želatinos
▢
3
v. š.
cukraus
Paruošimas
▢
Želatiną užpilame šaltu vandeniu, paliekame išbrinkti.
▢
Išbrinkusią želatiną kaitiname, kol ištirpsta ir paliekame šiek tiek atvėsti.
▢
Grietinėlę kaitiname su cukrumi, kol jis ištirpsta.
▢
Į grietinėlę supilame želatiną, išmaišome, paliekame trumpam atvėsti.
▢
Į pravėsusią masę pilame kambario temperatūros kefyrą, išmaišome.
▢
Dedame uogas ir paruoštą masę kelioms valandoms įdedame į šaldytuvą.
Maistinė vertė
Kalorijos:
191
kcal
Angliavandeniai:
9
g
Baltymai:
6
g
Riebalai:
15
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
9
g
Polinesotieji riebalai:
1
g
Mononesotieji riebalai:
4
g
Cholesterolis:
56
mg
Natris:
61
mg
Kalis:
45
mg
Skaidulos:
1
g
Cukrūs:
8
g
Vitaminas A:
662
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas B12:
1
µg
Vitaminas C:
8
mg
Vitaminas D:
34
µg
Vitaminas E:
1
mg
Vitaminas K:
1
µg
Kalcis:
129
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
5
µg
Geležis:
1
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
5
mg
Fosforas:
25
mg
Selenas:
1
µg
Cinkas:
1
mg
Kategorija:
Desertai
Dieta:
Vegetariškas
Gaminimo būdas:
Šaldytuve, Šviežia