Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Bulvių, žirnelių ir agurkų salotos su tahini padažu
5
iš 1 balso
Pasiruošimas
5
min.
min.
Gaminimas
20
min.
min.
Iš viso
25
min.
min.
Kategorija
Pietums
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
2
porcijos
Kalorijos
254
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
2
bulvių
nedidelių
▢
1
agurko
▢
50
g
žirnelių,
šaldytų
▢
rozmarino
pagal skonį
▢
baziliko
pagal skonį
▢
raudonėlio
pagal skonį
▢
rūkytos paprikos
pagal skonį
▢
druskos
pagal skonį
▢
pipirų
pagal skonį
Padažui;
▢
1
v.š.
tahini pastos
▢
1
skiltelės
česnako
▢
0,5
a.š.
medaus
▢
šlakelio
citrinos sulčių
▢
šlakelio
sojos padažo
▢
pipirų
pagal skonį
▢
ciberžolės
pagal skonį
Paruošimas
▢
Bulves nuplauname, supjaustome su lupena.
▢
Pagardiname prieskoniais.
▢
Kepame 180 C orkaitėje, kol lengvai apskrunda.
▢
Žirnelius nuplikome verdančiu vandeniu.
▢
Bulves sumaišome su žirneliais ir smulkintu agurku.
▢
Užpilame padažo.
Maistinė vertė
Kalorijos:
254
kcal
Angliavandeniai:
48
g
Baltymai:
8
g
Riebalai:
5
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
1
g
Polinesotieji riebalai:
2
g
Mononesotieji riebalai:
2
g
Natris:
207
mg
Kalis:
1166
mg
Skaidulos:
8
g
Cukrūs:
6
g
Vitaminas A:
563
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas C:
57
mg
Vitaminas E:
1
mg
Vitaminas K:
20
µg
Kalcis:
70
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
75
µg
Geležis:
3
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
81
mg
Fosforas:
238
mg
Selenas:
4
µg
Cinkas:
2
mg
Kategorija:
Pietums
Dieta:
Low Salt
Gaminimo būdas:
Orkaitėje