Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Batatai įdaryti varške ir kietuoju sūriu
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas
10
min.
min.
Gaminimas
30
min.
min.
Iš viso
40
min.
min.
Kategorija
Pietums
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
1
porcijos
Kalorijos
446
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
1
saldžiosios bulvės
▢
60
g
varškės
▢
25
g
kietojo sūrio
▢
1
v.š.
graikiško jogurto
▢
druskos,
pagal skonį
▢
pipirų,
pagal skonį
Daržovių troškiniui:
▢
60
g
morkų
▢
60
g
cukinijos
▢
30
g
svogūno
▢
1,5
a.š.
pomidorų pastos
▢
1
a.š.
alyvuogių aliejaus
▢
čili pipiro,
pagal skonį
▢
druskos,
pagal skonį
▢
pipirų,
pagal skonį
Paruošimas
▢
Batatus gerai nuplauname ir apverdame, kad suminkštėtų ir galėtume šaukštu išimti vidų.
▢
Paruoštas bulves perpjauname pusiau ir jas išskobiame, šiek tiek palikdami ant kraštų, jog laiveliai būtų tvirti. Batatų masę galime palikti įdarui.
▢
Įdarui varškę pertriname, sumaišome su jogurtu ir prieskoniais. Galima įmaišyti turimos bulvių masės.
▢
Į paruoštus batatus dedame įdaro su kaupu ir apibarstome sūriu.
▢
Kepame 180 C orkaitėje apie 10 min, kol išsilydys sūris.
▢
Daržovių troškiniui kubeliais supjaustome morką ir svogūną.
▢
Daržoves šiek tiek apkepiname su šlakeliu aliejaus.
▢
Kubeliais supjaustome cukiniją, ją kartu kepame su morkomis ir svogūnais.
▢
Įpilame šiek tiek vandens, dedame prieskonius, čili pipirus ir troškiname, kol daržovės suminkštėja.
▢
Į troškintas daržoves dedame pomidorų pastą ir dar kelias minutes pakaitiname ant silpnos ugnies. Ragaujame ar visko pakanka.
▢
Iškeptas bulves patiekiame su raugintais ir daržovių troškiniu.
Maistinė vertė
Kalorijos:
446
kcal
Angliavandeniai:
61
g
Baltymai:
20
g
Riebalai:
15
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
7
g
Polinesotieji riebalai:
1
g
Mononesotieji riebalai:
6
g
Cholesterolis:
33
mg
Natris:
665
mg
Kalis:
1356
mg
Skaidulos:
10
g
Cukrūs:
18
g
Vitaminas A:
42634
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas B12:
1
µg
Vitaminas C:
26
mg
Vitaminas D:
0.2
µg
Vitaminas E:
2
mg
Vitaminas K:
19
µg
Kalcis:
361
mg
Varis:
0.5
mg
Folio rūgštis:
71
µg
Geležis:
2
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
95
mg
Fosforas:
394
mg
Selenas:
13
µg
Cinkas:
2
mg
Kategorija:
Pietums
Dieta:
Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas:
Orkaitėje, Virta