Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Baltagūžio kopūsto salotos su žirneliais
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas
5
min.
min.
Gaminimas
10
min.
min.
Iš viso
15
min.
min.
Kategorija
Salotos
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
1
porcijos
Kalorijos
214
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
150
g
kopūsto
baltagūžio
▢
50
g
agurko
šviežio
▢
50
g
žaliųjų žirnelių
šaldytų
▢
30
g
svogūno
raudonojo
▢
20
g
citrinos sulčių
šviežiai spaustų
▢
10
g
alyvuogių
juodos, be kauliukų
▢
10
g
linų sėmenų aliejaus
arba kito mėgstamo šalto spaudimo aliejaus
Paruošimas
▢
Šaldytus žirnelius nupilame verdančiu vandeniu.
▢
Sutarkuojame kopūstą ir stipriai pamaigome.
▢
Užpilame šviežiai spaustomis citrinos sultimis ir išmaišome.
▢
Sudedame žirnelius, raudonąjį žiedais pjaustytą svogūną, alyvuoges, šiaudeliais tarkuotą agurką ir viską gerai išmaišome.
▢
Užpilame salotas linų sėmenų aliejumi. Valgome, skanaus.
Maistinė vertė
Kalorijos:
214
kcal
Angliavandeniai:
24
g
Baltymai:
6
g
Riebalai:
12
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
1
g
Natris:
201
mg
Kalis:
598
mg
Skaidulos:
7
g
Cukrūs:
11
g
Vitaminas A:
2057
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas C:
120
mg
Vitaminas E:
2
mg
Vitaminas K:
73
µg
Kalcis:
80
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
72
µg
Geležis:
2
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
47
mg
Fosforas:
110
mg
Selenas:
2
µg
Cinkas:
1
mg
Kategorija:
Salotos
Dieta:
Diabetui, Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas:
Šviežia