Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Balta žuvis kepta su kariu ir morkomis
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas
10
min.
min.
Gaminimas
20
min.
min.
Iš viso
30
min.
min.
Kategorija
Pietums
,
Vakarienei
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
1
porcijos
Kalorijos
290
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
220
g
baltos žuvies
▢
40
g
morkų
▢
1
a. š.
riebalų
kepimui
▢
1
žiupsn.
druskos
▢
0,2
g
pipirų
▢
0,2
g
kario
Salotoms:
▢
40
g
ridikėlių
▢
40
g
salotų
įvairių
▢
20
g
špinatų
▢
1
a. š.
alyvuogių aliejaus
▢
1
žiupsn.
druskos
▢
1
žiupsn.
pipirų
▢
krapų
Paruošimas
Žuvies paruošimas:
▢
Mėgstamą baltą žuvį kepame ant riebalų kepimui (pavyzdžiui, lydyto sviesto).
▢
Baigiant kepti žuviai, gardiname ją kariu. Iškepusią, išimame į lėkštę.
▢
Toje pačioje keptuvėje apkepame morkas. Morkas reikia neperkepti, turi likti traškios.
▢
Iškepus morkoms, dėti jas šalia iškeptos žuvies.
Salotų paruošimas:
▢
Smulkiname norimo dydžio: ridikėlius, špinatus, salotas. Gardiname jas alyvuogių aliejumi, druska, pipirais, krapais. Skanaus!
Maistinė vertė
Kalorijos:
290
kcal
Angliavandeniai:
7
g
Baltymai:
41
g
Riebalai:
10
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
4
g
Cholesterolis:
105
mg
Natris:
296
mg
Kalis:
1298
mg
Skaidulos:
3
g
Cukrūs:
4
g
Vitaminas A:
9049
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas B12:
2
µg
Vitaminas C:
18
mg
Vitaminas D:
2
µg
Vitaminas E:
3
mg
Vitaminas K:
114
µg
Kalcis:
68
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
83
µg
Geležis:
1
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
91
mg
Fosforas:
461
mg
Selenas:
73
µg
Cinkas:
1
mg
Kategorija:
Pietums
,
Vakarienei
Dieta:
Be glitimo
Gaminimo būdas:
Keptuvėje, Šviežia