Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Avinžirnių salotos su agurku, pomidoru ir grūdėtomis garstyčiomis
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas
1
day
d
Gaminimas
30
min.
min.
Iš viso
1
day
d
30
min.
min.
Kategorija
Pietums
,
Salotos
,
Vakarienei
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
1
porcijos
Kalorijos
200
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
Salotoms:
▢
100
g
pomidorų
▢
100
g
agurkų
▢
50
g
avinžirnių
▢
5
g
krapų
Padažui:
▢
2
a.š.
alyvuogių aliejaus
▢
1
a.š.
citrinos sulčių
▢
1
a.š.
grūdėtų garstyčių
▢
0,5
a.š.
medaus
▢
druskos,
pagal skonį
▢
pipirų,
pagal skonį
Paruošimas
▢
Avinžirnius užmerkiame šaltame vandenyje ir paliekame išbrinkti per naktį.
▢
Išbrinkusius avinžirnius nukošiame, dedame į puodą, užpilame vandeniu, beriame šiek tiek druskos ir išverdame.
▢
Agurkus ir pomidorus supjaustome, krapus susmulkiname.
▢
Daržoves sumaišome su atvėsusiais avinžirniais.
▢
Padažui skirtus ingredientus sumaišome ir užpilame ant salotų.
Maistinė vertė
Kalorijos:
200
kcal
Angliavandeniai:
24
g
Baltymai:
6
g
Riebalai:
10
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
1
g
Polinesotieji riebalai:
2
g
Mononesotieji riebalai:
6
g
Natris:
114
mg
Kalis:
552
mg
Skaidulos:
6
g
Cukrūs:
9
g
Vitaminas A:
965
µg
Vitaminas B6:
0.2
mg
Vitaminas C:
33
mg
Vitaminas E:
2
mg
Vitaminas K:
17
µg
Kalcis:
64
mg
Varis:
0.3
mg
Folio rūgštis:
122
µg
Geležis:
3
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
51
mg
Fosforas:
142
mg
Selenas:
4
µg
Cinkas:
1
mg
Kategorija:
Pietums
,
Salotos
,
Vakarienei
Dieta:
Diabetui, Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas:
Šviežia, Virta