Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Avinžirnių ir orkaitėje keptų morkų humusas
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas
12
val.
val.
Gaminimas
20
min.
min.
Iš viso
12
val.
val.
20
min.
min.
Kategorija
Užkandžiai
,
Užtepėlės
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
5
porcijos
Kalorijos
131
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
100
g
avinžirnių
▢
2
morkų
▢
0,5
citrinos sulčių
▢
2
v.š.
alyvuogių aliejaus
▢
2
v.š.
sezamų pastos
▢
2
v.š.
avinžirnių nuoviro
▢
1
a.š.
kanapinės druskos
▢
1
a.š.
ciberžolės
▢
0,5
a.š.
kajeno pipirų
Paruošimas
▢
Iš vakaro užmerkiame avinžirnius, kitą dieną juos išverdame.
▢
Morkas supjaustome ir kepame 180°C orkaitėje, apie 10-15 min.
▢
Visus produktus dedame į smulkintuvą ir viską sutriname iki vientisos masės.
▢
Prieskonius ir humuso tirštumą reguliuojame pagal skonį.
Maistinė vertė
Kalorijos:
131
kcal
Angliavandeniai:
10
g
Baltymai:
3
g
Riebalai:
9
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
1
g
Polinesotieji riebalai:
2
g
Mononesotieji riebalai:
5
g
Natris:
486
mg
Kalis:
184
mg
Skaidulos:
3
g
Cukrūs:
2
g
Vitaminas A:
4184
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas C:
4
mg
Vitaminas E:
1
mg
Vitaminas K:
8
µg
Kalcis:
28
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
46
µg
Geležis:
1
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
20
mg
Fosforas:
92
mg
Selenas:
3
µg
Cinkas:
1
mg
Kategorija:
Užkandžiai
,
Užtepėlės
Dieta:
Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas:
Orkaitėje, Virta