Nuimame riešutų odeles (lengvai nusiims, jei juos 15 min. prieš gamybą užplikysite karštu vandeniu).
Į maisto smulkintuvą supilame vandenį, sudedame riešutus ir gerai sutriname.
Iš gautos masės per sietelį ar marlę nuspaudžiame skystį (migdolų pieną), išspaudas atidedame.
Migdolų pieną supilame į puodą ir dedame ant viryklės kaisti.
Tik pienui pradėjus virti supilame citrinos sultis, beriame druskos. Pienas pradės tirštėti.
Verdame iki 5 min., sudedame riešutų išspaudas ir viską gerai išmaišę dar paverdame apie 1 min.
Gautą masę sukrečiame į trigubą marlę ar sūrmaišį ir leidžiame truputį nuvarvėti. Dedame į šaldytuvą nakčiai, o ryte mėgaujamės skaniu, sveiku migdoliniu sūriu.