Jei ir pas jus yra voveraičių perkelius ir nežinote kur jas panaudoti, puikus sprendimo būdas – pakepinti su daržovėmis ir užšaldyti. Tuomet jomis galėsite mėgautis vos tik panorėję.
Voveraitės su svogūnais ir morkomis žiemai
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 400 g voveraičių apvirtų (apvirti nebūtina, bet tokiu būdu nesusidaro skysčio pertekliaus ir skonis švelnesnis)
- 200 g morkų
- 100 g svogūnų
- 1 v.š. lydyto sviesto
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Svogūnus supjaustome ir apkepame keptuvėje su lydytu sviestu.
- Tuomet sudedame tarkuotas morkas, pakepame dar keletą minučių.
- Galiausiai sudedame voveraites, prieskonius ir pakepame dar 4-5 min.
- Paruoštus grybus atvėsiname, sudedame į šaldymui skirtus indelius ir dedame į šaldiklį.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 68kcal (3%)Angliavandeniai: 9gBaltymai: 1gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 0.1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 6mgNatris: 36mgKalis: 469mg (23%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 5569µg (696%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas D: 4µg (80%)Vitaminas E: 0.2mg (2%)Vitaminas K: 4µg (5%)Kalcis: 25mg (3%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 11µg (6%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 14mg (4%)Fosforas: 55mg (8%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vanda Unčiūrienė