Būtina sveikos sriubos sąlygą „kad būtų ką kramtyti“, taigi nepervirkite sriubos ir mėgaukitės maistingu ir gardžiu patiekalu.
Voveraičių sriuba su daržovėmis ir žirneliais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g morkų
- 70 g voveraičių
- 50 g bulvių
- 50 g pomidorų
- 40 g žirnelių
- 30 g svogūno
- 20 g kokosų gėrimo
- 1 a.š. lydyto sviesto
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Keptuvėje ant lydyto sviesto apkepiname voveraites su svogūnais.
- Į puodą su nedideliu kiekiu vandens sudedame pjaustytas bulves, morkas, pomidorus ir žirnelius, sudedame apkeptas voveraites.
- Viską užverdame ir paverdame keletą minučių, pagardiname prieskoniais ir įpilame kokosų gėrimo.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 220kcal (11%)Angliavandeniai: 34gBaltymai: 6gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 0.4gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 13mgNatris: 143mgKalis: 1136mg (57%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 17259µg (2157%)Vitaminas B6: 0.5mg (36%)Vitaminas C: 45mg (56%)Vitaminas D: 4µg (80%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 26µg (35%)Kalcis: 72mg (9%)Varis: 0.5mg (50%)Folio rūgštis: 67µg (34%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 53mg (14%)Fosforas: 169mg (24%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vanda Unčiūrienė