Ropės – puikus vitamino C šaltinis (viename puodelyje ropių yra net 25 proc. paros normos). Šio svarbaus vandenyje tirpaus vitamino vartojimas yra pagrindinis veiksnys, gerinantis imuninę sveikatą.
Vištienos troškinys su morkomis, paprika ir ropėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 2 vnt. vištienos krūtinėlės
- 4 morkų
- 1 paprikos
- 1 svogūno
- 0,5 ropės
- 1 v.š. sojų padažo
- 1 v.š. sezamų aliejaus
- pipirų pagal skonį
- druskos pagal skonį
Paruošimas
- Ant įkaitusio sezamų aliejaus pakepiname smulkintą svogūną.
- Sudedame kartu tarkuotas morkas ir smulkintą papriką.
- Viską patroškiname keletą minučių.
- Sudedame juostelėmis pjaustytą vištieną ir viską išmaišome.
- Troškiname, kol vištiena pabąla.
- Vėliau įpilame pusę stiklinės vandens ir sudedame smulkintą ropę.
- Troškiname ant mažos kaitros apie 10 minučių.
- Viską pagardiname prieskoniais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 255kcal (13%)Angliavandeniai: 25gBaltymai: 19gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 1gCholesterolis: 45mgNatris: 714mgKalis: 966mg (48%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 22267µg (2783%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 96mg (120%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 21µg (28%)Kalcis: 76mg (10%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 74µg (37%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 55mg (15%)Fosforas: 249mg (36%)Selenas: 24µg (44%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė Judita Zubienė