Kaip žinome vištienoje yra gausu baltymų, o baltymų vartojimas padeda jaustis sočiai, tai gali padėti sumažinti maisto potraukį ir išvengti persivalgymo. Tyrimas parodė, kad tie, kurie valgė daugiau baltymų, turėjo geresnę apetito kontrolę ir sotumą.
Gardus vištienos troškinys su daržovėmis. Tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Skanaus!
Vištienos troškinys recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.68 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 360 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g vištienos
  • 50 g patisono
  • 45 g svogūno
  • 40 g baklažano
  • 1 morkos
  • 3 v. š. pomidorų pastos arba naminio pomidorų padažo
  • 5 g lydyto sviesto arba ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • česnako
  • prieskonių

Paruošimas
 

  • Vištieną susmulkiname, dedame prieskonių.
  • Apkepame ant lydyto sviesto arba ypač tyro alyvuogių aliejaus.
  • Sudedame pjaustytas daržoves: svogūną, morką, baklažaną, patisoną, česnaką.
  • Viską kartu trumpai patroškiname.
  • Dedame pomidorų pastos arba naminio pomidorų padažo. Daržovės lieka truputi kietos. Labai skanu!

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 360kcal (18%)Angliavandeniai: 25gBaltymai: 23gRiebalai: 20gSočiosios riebalų rūgštys: 7gCholesterolis: 86mgNatris: 531mgKalis: 1119mg (56%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 11296µg (1412%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 30mg (38%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 18µg (24%)Kalcis: 59mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 56µg (28%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 69mg (18%)Fosforas: 239mg (34%)Selenas: 17µg (31%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Gaminimo būdas: Troškinta
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė
4.1 9 votes
Patiko? Įvertinkite!