Vištienoje yra ne tik baltymu, bet ir seleno, kuris yra mikroelementas, reikalingas tinkamai imuninei funkcijai, skydliaukės sveikatai ir vaisingumui. Taip pat vištienoje gausu B grupės vitaminų, tokių kaip niacinas ir vitaminai B6 bei B12, kurie atlieka pagrindinį vaidmenį energijos gamyboje, DNR sintezėje ir smegenų sveikatoje.
Sveiki vištienos suktinukai su daržovių įdaru, geras pasirinkimas pietums.
Vištienos suktinukai recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
53 balsų
Pasiruošimas 25 min.
Gaminimas 40 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 402 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g vištienos krūtinėlės
  • 100 g morkos
  • 80 g špinatų
  • 50 g svogūnų laiškų
  • česnakų granulių
  • prieskonių pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • ypač tyro alyvuogių aliejaus

Paruošimas
 

  • Vištienos krūtinėlę išmušame. Sumarinuojame prieskoniais.
  • Sutarkuojame morkas, susmulkiname svogūno laiškus.
  • Į keptuvę sudedame morkas, svogūno laiškus. Dedame česnako granulių ir druskos.
  • Įpilame stiklinę vandens ir viską patroškiname.
  • Troškinimo pabaigoje dedame špinatus.
  • Kai daržovės pasitroškina, gautą įdarą dedame ant marinuotos vištienos krūtinėlės.
  • Suviniojame. Gauname vištienos suktinuką.
  • Dedame į kepimo skardą.
  • Vištieną negausiai apšlakstome ypač tyru alyvuogių aliejumi.
  • Kepame orkaitėje, 200 laipsnių temperatūroje 35 – 40min.
  • Patiekiame su daržovėmis ar salotomis.
    Skanaus!

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 402kcal (20%)Angliavandeniai: 17gBaltymai: 32gRiebalai: 23gSočiosios riebalų rūgštys: 7gCholesterolis: 113mgNatris: 285mgKalis: 1188mg (59%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 24916µg (3115%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 40mg (50%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 505µg (673%)Kalcis: 165mg (21%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 215µg (108%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 115mg (31%)Fosforas: 313mg (45%)Selenas: 22µg (40%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Gintarė Renevė
5 3 votes
Patiko? Įvertinkite!