Šaltienoje esančios medžiagos – aminorūgštys, kalcis, magnis, fosforas, silicis bei siera stiprina kaulus.
Vištienos šaltiena
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 1600 g vištienos ketvirčių
- 500 g vištienos petelių
- 1 vnt. svogūno
- 20 g želatinos
- 3 sklt. česnako
- 2 a.š. druskos
- žiupsnis pipirų grūdelių
- 4 vnt. lauro lapų
Paruošimas
- Mėsą sudedam į puodą, užpilam vandeniu ir verdam kol pradeda putoti.
- Tada mėsą nuplauname po tekančiu šaltu vandeniu, dedame į puodą, užpilam vandeniu.
- Dedame susmulkintą svogūną, česnaką, druską, pipirus, lauro lapus.
- Verdame apie 1,5 val. ant silpnos ugnies, po to paliekame puodą ant viryklės pusvalandį.
- Išimame ir nukaulinam mėsą, sultinį perkošiam per sietelį ir įdedam 20 g želatinos (galima nedėti).
- Išmaišome sultinį ir viską sumaišome su mėsa.
- Supilam į norimą indą ir dedam į šaldytuvą nakčiai.
- Kitą dieną valgome su daržovėmis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 383kcal (19%)Angliavandeniai: 2gBaltymai: 34gRiebalai: 26gSočiosios riebalų rūgštys: 7gPolinesotieji riebalai: 6gMononesotieji riebalai: 11gTransriebalai: 0.2gCholesterolis: 128mgNatris: 707mgKalis: 334mg (17%)Skaidulos: 0.4g (1%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 271µg (34%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas D: 0.3µg (6%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 29mg (4%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 14µg (7%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.1mg (5%)Magnis: 36mg (10%)Fosforas: 251mg (36%)Selenas: 26µg (47%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Liudmila Svetikienė
Kiek vienoje porcijoje gramų? Ačiū.
Dėkojame, kad bandote mūsų receptus. Vieną porciją sudaro apie 180 g.