Kad vištiena būtų sveikesnė, pirmiausia turėtumėte ją marinuoti su sveikais prieskoniais, tokiais kaip ciberžolė, kalendra, kad vištiena absorbuotų visas maistines medžiagas ir taptų skanesnė. Po to galite pabandyti virti greitpuodyje, kad vištiena būtų minkšta ir lengvai kramtoma. Kepti grilyje ar kepti orkaitėje taip pat yra sveikas pasirinkimas, kurį galite apsvarstyti.Maistingos ir sveikos salotos su vištiena. Tikrai norėsis pakartoti.Pasidalinkite savo patarimais, pastebėjimais komentaruose.
Vištienos salotos
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 150 g ledo salotos (Iceberg’o salota)
- 100 g vištienos keptos
- 80 g brokolio
- 50 g pomidoro
- 50 g agurko
- 50 g ridikėlių
- 50 g avokado
- ypač tyro alyvuogių aliejaus
- prieskonių pagal skonį
Paruošimas
- Nuplikome brokolį ir paliekame nuvarvėti.
- Stambiau supjaustome ledo salotą, pormidorą, agurką, ridikėlius, brokolį.
- Keptą vištieną supjaustome arba suplėšome nestambiais gabaliukais.
- Vištieną sumaišome su daržovėmis.
- Nulupame avokadą, sutriname.
- Trintą avokado masę dedame į indą su daržovėmis ir vištiena.
- Viską paskaniname prieskoniais ir šlakeliu ypač tyro alyvuogių aliejaus.Labai skanu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 349kcal (17%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 23gRiebalai: 23gSočiosios riebalų rūgštys: 6gCholesterolis: 75mgNatris: 123mgKalis: 987mg (49%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 1128µg (141%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 94mg (118%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 101µg (135%)Kalcis: 61mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 124µg (62%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 68mg (18%)Fosforas: 248mg (35%)Selenas: 16µg (29%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta