Vištiena yra puikus baltymų reikalingų kaulams ir raumenims šaltinis (27g/100 g), bei geras raudonos mėsos pakaitalas.
Vištienos peteliai su morkomis ir kopūstų salotomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 500 g vištienos petelių
- 4 vnt. morkų vidutinių
- 4 sklt. česnako
- 5 v.š. sojos padažo, light
- 2 v.š. Teriyaki padažo
- 1 a.š. džiovintų čiobrelių
- juodųjų pipirų pagal skonį
- druskos pagal skonį
- česnakinių pipirų pagal skonį
Salotoms:
- ½ mėlynojo kopūsto
- 1 morkos
- 2 v.š. graikiško jogurto
- 5 g krapų
- 1 a.š. majonezo, naminio
- 1 a.š. garstyčių
- juodųjų pipirų pagal skonį
- druskos pagal skonį
Paruošimas
- Vištienos petukus marinuojame su česnakais, pipirais, sojos (light) ir Teriyaki padažais apie 4 valandas.
- Morkas supjaustome riekelėmis, sumaišome su džiovintais čiobreliais, trupučiu druskos ir česnakiniais pipirais.
- Viską dedame į kepimo indą ir kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje ~ 1val. (galima kepti ir karšto oro gruzdintuvėje).
- Sutarkuojame arba smulkiai supjaustome mėlynąjį kopūstą ir morkas.
- Į salotas dedame graikiško jogurto, krapų, majonezo, garstyčių, druskos ir pipirų, bei viską išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 506kcal (25%)Angliavandeniai: 39gBaltymai: 37gRiebalai: 24gSočiosios riebalų rūgštys: 6gPolinesotieji riebalai: 6gMononesotieji riebalai: 9gTransriebalai: 0.3gCholesterolis: 106mgNatris: 3570mgKalis: 1419mg (71%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 19g (76%)Vitaminas A: 28261µg (3533%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 135mg (169%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 104µg (139%)Kalcis: 213mg (27%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 87µg (44%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 113mg (30%)Fosforas: 416mg (59%)Selenas: 26µg (47%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Enrika Valikonienė