Saliero šaknis – puikus riboflavino, kalcio, vitamino B6, magnio, fosfotos šaltinis, taip pat turi kalio, vitaminų A, C ir K bei daug maistinių skaidulų.
Vištienos maltinukai su burokėlių salotomis ir saliero gumbo ,,bulvytėmis’’
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
Maltinukams
- 300 g vištienos maltos
- 50 g brokolio koto
- 1 vnt. svogūno
- 40 g saliero gumbo
- 30 g žirnelių, žalių
- 10 g baravykų, liofilizuotų
- 2 a.š. kokosų aliejaus kepimui
- 1 skiltelės česnako
- petražolių pagal skonį
- raudonėlio pagal skonį
- rozmarino pagal skonį
- čiobrelio pagal skonį
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų pagal skonį
Salotoms
- 250 g burokėlių, virtų
- 40 g grietinės
- 1 skiltelės česnako
- krapų pagal skonį
- druskos pagal skonį
Saliero gumbo bulvytėms
- 300 g saliero gumbo
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Į maltą mėsą įtarkuojame brokolio kotą, salierą, dedame smulkintą svogūną, baravykus, žirnelius, suberiame prieskonius, įpilame šlakelį vandens ir viską sumaišome rankomis.
- Iš gautos masės rankomis formuojame maltinukus ir apkepame keptuvėje. Vėliau įpilame šlakelį vandens ir keletą minučių patroškiname.
- Saliero gumbą supjaustome lazdelėmis, pagardiname prieskoniais ir kepame karšto oro gruzdintuvėje 200 C, apie 10 min.
- Salotoms sutarkuojame burokėlius, sumaišome su česnaku, krapais, prieskoniais bei grietine.
- Paruoštus maltinukus tiekiame su salotomis ir saliero lazdelėmis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 417kcal (21%)Angliavandeniai: 29gBaltymai: 32gRiebalai: 21gSočiosios riebalų rūgštys: 9gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gTransriebalai: 0.1gCholesterolis: 141mgNatris: 575mgKalis: 1896mg (95%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 15g (60%)Vitaminas A: 1274µg (159%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 46mg (58%)Vitaminas D: 0.01µgVitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 93µg (124%)Kalcis: 167mg (21%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 241µg (121%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 101mg (27%)Fosforas: 432mg (62%)Selenas: 20µg (36%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta Tenenis
Sveiki, puikus receptas, labai skanu.Tik svogūnus visgi pirma pakepčiau arba dėčiausutarkuotus, nes mėsa greičiau iškepa nei svogūnai.
Laba diena, nesuprantu, aš matau tik ingredientus ir maistinę vertę. Ar reiškia, kad viską turiu sumaišyti ir kepti?
Labi dėkojame už pastebėjimą. Gaminimo eiga buvo praleista, tad papildėme receptą. Smagu, kad ieškote receptų idėjų čia:)