Palyginti su kitomis mėsos rūšimis, vištiena turi daug pranašumų: net iki 40% mažiau riebalų ir iki 10% daugiau baltymų nei kiaulienoje.
Vištienos krūtinėlė su mėgstamais prieskoniais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 300 g vištienos krūtinėlės
- malto česnako pagal skonį
- ciberžolės, pagal skonį
- druskos, pagal skonį
Paruošimas
- Vištienos krūtinėlę supjaustome piršto dydžio gabaliukais.
- Įtriname mėgstamais prieskoniais. Pavyzdžiui česnaku ir ciberžole.
- Tuomet į ŠALTĄ keptuvę įpilkite šiek tiek vandens, sudėkite vištieną ir uždengę dangčiu palaukite, kol pradės virti.
- Atidenkite dangtį ir troškinkite ant vidutinės kaitros. Užtenka vos 5-7 minučių.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 171kcal (9%)Angliavandeniai: 0.04gBaltymai: 32gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 0.02gCholesterolis: 96mgNatris: 178mgKalis: 556mg (28%)Vitaminas A: 45µg (6%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 0.3µg (12%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 0.3mg (3%)Vitaminas K: 0.3µgKalcis: 8mg (1%)Varis: 0.04mg (4%)Folio rūgštis: 6µg (3%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.03mg (2%)Magnis: 39mg (10%)Fosforas: 315mg (45%)Selenas: 48µg (87%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.