Vištieną siūlau kepti orkaitėje, mėsa turės mažiau riebalų ir kalorijų, nei kepant keptuvėje. Žinoma, jei nenaudosite per daug riebalų ir padažų. Sugaišite nedaug laiko ir gardžiuositės maistingu patiekalu
Vištienos filė su brokoliais ir migdolų drožlėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g vištienos filė
- 200 g brokolių
- 10 g migdolų drožlių
- 1 a.š. alyvuogių aliejaus
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Vištienos filė trumpai pamarinuojame su prieskoniais ir alyvuogių aliejumi.
- Mėsą bei daržoves sudedame į skardą, pasirinkame programą „kepimas garuose“ ir apie 35 min. kepame 100 proc. drėgmėje, 90 laipsnių karštyje, antroje lentynoje nuo apačios.
- Brokolius verdame 5 min. puode. Pagardiname gabalėliu sviesto ir trupučiu druskos. Patiekiant pabarstome migdolų drožlėmis.
- Šį patiekalą galima ruošti ir keptuvėje. Pamarinuotą vištieną rekomenduojama trumpai pakepinti ant lydyto sviesto.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 390kcal (20%)Angliavandeniai: 16gBaltymai: 50gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 8gTransriebalai: 0.02gCholesterolis: 128mgNatris: 337mgKalis: 1447mg (72%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 1307µg (163%)Vitaminas B6: 2mg (143%)Vitaminas B12: 0.4µg (16%)Vitaminas C: 181mg (226%)Vitaminas D: 0.2µg (4%)Vitaminas E: 5mg (42%)Vitaminas K: 207µg (276%)Kalcis: 131mg (16%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 138µg (69%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 121mg (32%)Fosforas: 600mg (86%)Selenas: 69µg (125%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
Sveiki, Jūsų siūlomi receptai ir patarimai nuostabūs, tokie prieinami ir kartu paprasti. Bet pats nesugalvotum.